Boksta Adana’da bir ilk gerçekleşiyor

WBF Uluslararası ve Kıtalararası Altın Kemer mücadelesi Adana’da yapılacak.

Çukurova ve Seyhan Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilecek muhteşem boks gecesine, Türkiye’nin yanısıra Tanzanya, Rusya, Dağıstan, İran ve Gürcistan’dan dünyaca ünlü sporcular katılacak.

18 Ocak tarihinde İstanbul Caferağa’da kemer hakkı müsabakası yapılmış ve Altın Kemer mücadelesi Amerika Birleşik Devletleri’nin Ohio Eyaleti Dayton kentinde yapılması planlanmıştı. Promatör Murat Öner ile Seyhan ve Çukurova Belediyesi’nin ikili görüşmeleri sonucunda, organizasyonun Adana’ya alınması sağlandı.

TV 8,5 CANLI YAYINLAYACAK

Adana’nın tanıtımı açısından da büyük önem taşıyan organizasyon 16 Mart Cumartesi günü Hayal Balo Salonu’nda yapılacak. Nefes kesen mücadeleler Tv 8,5’tan da canlı olarak sporseverler için yayınlanacak.

Müsabakaya katılacak çeşitli ülkelerden profesyonel şampiyon boksörler, günler öncesinden Adana’ya geldi. Müsabakalar için müsabakaların yapılacağı salonun kapıları 18:30’da açılacak. Tüm Adanalıların davetli olduğu müsabakalar 19:30’da başlayacak.

KADIN BOKSÖRLER RENK KATACAK

“Şampiyonlar Gecesi” olarak adlandırılan organizasyona Şanlıurfalı Türk Bayan Boksör Fatma Gökçe’nin müsabakası da renk katacak. Aynı zamanda matematik öğretmeni olan Fatma Gökçe, İranlı rakibi ile karşılaşacak. Bayan Boksörlerin kapışmasının sporseverler tarafından ilgiyle izlenmesi bekleniyor.

Benzeri bir organizasyon 2014’te de yapılmış ve bir alt kategori olan WBC’de Adanalı boksörler Buğra-Altuğ Öner kardeşler şampiyon olmuştu.

Adana’da bir ilkin gerçekleşeceği bu muhteşem gecede, sporseverler birbirinden heyecanlı ve çekişmeli 10 müsabakaya tanıklık edecek.

Soner Çetin, 23 Nisan’da başkanlık koltuğunu down sendromlu çocuklara devretti  (23.4.2019)
Başkan Soner Çetin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı  (22.4.2019)
Çukurova Meclisi’nde komisyonlar belirlendi  (18.4.2019)
Çukurova’da encümen üyeleri belirlendi  (16.4.2019)