AŞIK MAHSUNİ ŞERİF’E MUHTEŞEM ANMA

06 MART 2017

AŞIK MAHSUNİ ŞERİF’E MUHTEŞEM ANMA

ÜNLÜ OZAN NOTALARIYLA ANILDI

Çukurova Belediyesi, Türk halk müziğinin en büyük isimlerinden, ozanlık geleneğinin son ve ulu çınarlarından Aşık Mahsuni Şerif’i muhteşem bir etkinlikle andı. Aşık Mahsuni Şerif’in hayatından kısa kesitlerin oğlu Ali Mahzuni tarafından aktarıldığı gecede, sanatçı Hüseyin Uğurlu ünlü ozana ait türkülerle salona katılanlara duygusal anlar yaşattı. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Bu topraklara kattığı değerleri, notalara döktüğü halkçı ve aydınlık fikirleri benimsiyor ve onu saygıyla anıyoruz" dedi.

ADANA (      ) - Kültür ve sanata verdiği destekle Adana’nın kültür nabzını tutan Çukurova Belediyesi, ozanlık geleneğinin son ulu çınarı Aşık Mahsuni Şerif’i, adına ve deyişlerine yakışır bir etkinlikle andı. Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen 'Aşık Mahsuni Şerif'i Anma' etkinliğine ünlü ozanın oğlu Ali Mahzuni ve Hüseyin Uğurlu katıldı. Anma etkinliğinde katılımcılar, Mahsuni Şerif'in hayatından bazı kesitleri oğlu Ali Mahzuni’den dinledi, sanatçı Hüseyin Uğurlu ünlü ozana ait eserleri seslendirdi. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in ev sahipliği yaptığı anma gecesine, CHP PM Üyesi Ali Öztunç, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Tuncer Baş, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP ilçe başkanları, meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

“HAKLI OLANLAR KAZANACAKTIR”

Sanatçı Hüseyin Uğurlu’nun, Mahsuni’nin Atatürk’e ithafen yazdığı “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” eserini seslendirdiği anlarda muhteşem bir atmosfere bürünen anma gecesinde söz alan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin “Ozanlık geleneğinin son temsilcisi Aşık Mahsuni Şerif’i anmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. Bu topraklara kattığı değerleri, notalara döktüğü halkçı ve aydınlık fikirleri benimsiyor ve onu saygıyla anıyoruz.

Pir Sultanların, Mustafa Kemal Atatürklerin, Aşık Mahsuni Şerif’lerin çıktığı bu ülkede, mutlaka haklı olanlar kazanacaktır. Bu geceye emeği geçen herkese ve sanatçı arkadaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.
Yaklaşık iki saat süren konserde Aşık Mahsuni Şerif’in oğlu Ali Mahzuni, 2002’de vefat eden babası adına düzenlenen etkinliğin kendilerini çok duygulandırdığını söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Anma gecesi, Soner Çetin’in Ali Mahzuni ve Hüseyin Uğurlu’ya çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

BAŞKAN SONER ÇETİN GÜNEŞ DOĞMADAN HALKLA BULUŞUYOR  (23.10.2017)
BAŞKAN ÇETİN BİR GÜNDE ÜÇ AÇILIŞ BİRDEN YAPTI  (18.10.2017)
ADANALILAR YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYOR  (17.10.2017)
SONER ÇETİN SABAH 06.00’DA HALKLA BULUŞUYOR  (16.10.2017)