BAŞKAN ÇETİN KAZAKİSTAN HEYETİNİ AĞIRLADI

16 MART 2017

BAŞKAN ÇETİN KAZAKİSTAN HEYETİNİ AĞIRLADI

KARDEŞ ŞEHİR TALGAR İÇİN İLK ADIM ATILDI

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği(DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Kazakistan’dan gelen, Almatı Milletvekili Yerkin Jakipbayev, Türk Halkları Medeniyeti Vakfı Başkan Vekili Zakir Bagadirovich ve Yerbol Yermukhanbetov'u makamında ağırladı. Kazakistan-Türkiye dostluğunun ele alındığı görüşmede, Başkan Çetin ve Kazak heyet, Çukurova ilçesi ile Almatı Eyaleti’ne bağlı Talgar Şehri’nin kardeş şehir olması için ilk adımı attı.

“TÜRKİYE BİZİM DOSTUMUZ”

Ziyarette konuşan Türk Halkları Medeniyeti Vakfı Başkan Vekili Zakir Bagadirovich, “Kazakistan ile Türkiye arasındaki sıcak münasebetler, Kazak halkını mutlu ediyor. Bizler de bu ilişkilerin daha iyi olabilmesi adına, çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bizlerin dostu. Bunu sağlayan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü de rahmetle anıyoruz. Kazakistan’da Türklere karşı çok büyük sevgi var. Türk halkı da bu sevgiye karşılık veriyor. Ülkeler arasındaki dostlukları şehirler arasında da sürdürmek istiyoruz. Almatı eyaletimizin Talgar şehri ile Türkiye’nin en gelişmiş şehirlerinden olan Çukurova’nın kardeş şehir olması için atılan bu adım nedeniyle de mutluyuz” dedi.

“HER ANLAMDA İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRELİM”

Almatı Milletvekili Yerkin Jakipbayev de, Türkiye’de olmaktan Türk halkı ile birarada olmaktan her zaman mutluluk duyduğunu belirterek, “Adana, özellikle de Çukurova benim için ayrı bir önem taşıyor. Türkiye’ye her geldiğimde, Adana’yı ve Çukurova’yı görmek burada zaman geçirmek istiyorum. Talgar şehrimizle atılan kardeş şehir adımından onur duyuyorum” diye konuştu.

“KAZAKİSTAN HALKIYLA KARDEŞİZ”
Belediye Başkanı Soner Çetin de, “Kazakistan’la tarihten bu yana kardeş ülkeyiz. Kazakistan’ın Talgar şehriyle kardeş şehir olmaktan bizler de mutluluk duyarız. Şehirlerimiz arasındaki milli, ticari ve coğrafi ilişkileri artırmak, ülkelerimizin kütür ve yaşamlarını tanımak açından da çok iyi olur düşüncesindeyim. Sizleri ülkemizde görmek ve bu duygularınızı duymak benim için çok önemli. En kısa zamanda Kazakistan’ı ziyarete geleceğiz” şeklinde konuştu.
Kazakistan heyeti, Başkan Soner Çetin’e, milli kıyafetleri ‘Şapan’ ve Kazak halkı için önem taşıyan ‘kırbaç’ hediye etti. Başkan Çetin de Kazak heyete, Türk bayrağı ve çeşitli hediyeler verdi.

ÇUKUROVA'DA 'ŞANSLI' HALK GÜNÜ  (11.7.2018)
ŞEHİTLERİMİZİN ÇOCUKLARINA HER ALANDA SAHİP ÇIKMALIYIZ  (11.7.2018)
FABRİKA GİBİ MESLEK KURSLARI  (5.7.2018)
BAŞKAN ÇETİN MUHTARLARLA TOPLANDI  (3.7.2018)