CHP’Lİ ÇETİN, AKP VE MHP’YE RAĞMEN CAMİYİ ONARACAK

AKP İLE MHP CAMİ VE MİNARE YAPIMINA KARŞI ÇIKTI

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği(DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Karataş’ın Helvacı (Köyü) mahallesinde, muhtar ve köy sakinlerinin talebi üzerine, fırtınanın yıktığı cami minaresinin yapımını ve caminin onarımını üstleneceklerini belirtmişti. Minarenin yapımı ve caminin onarımı için meclise gündem maddesi sunan Başkan Çetin, AKP ve MHP’li meclis üyelerinin ‘ret’ kararı karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Çetin, “Sırf muhalefet için herşeye ret verdiğinizi anlıyorum da, cami onarımı ve minare yapımına niye ret verdiğinizi anlayamadım” diye tepki gösterdi.

ADANA (        ) - Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği(DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, geçtiğimiz Eylül ayında Karataş Ovası’nda meydana gelen şiddetli fırtınada cami minaresi yıkılan ve büyük hasar gören Helvacı (Köyü) Mahallesi’ni geçtiğimiz hafta ziyaret etti. Başkan Çetin, köy halkıyla birlikte minaresi yıkılan camiye giderek, caminin onarılması ve minarenin inşa edilmesi için harekete geçeceklerini iletti.
Cami onarımı ve minarenin yapımı için hemen bürokratlarını harekete geçiren Başkan Soner Çetin, konuyu meclis gündemine taşıdı. Başkan Çetin’in, “Burası Adana’mızın, sonradan mahalle olan bir köyünde, fırtınadan zarar gören camimizin onarımı ve minarenin yapımı” dedi. Gündem maddesi ile ilgili teklife CHP grup halinde ‘evet’ derken, AKP ve MHP meclis üyeleri, ‘Ret’ kararı verdi. CHP’li meclis üyelerin oy çokluğu ile, caminin onarımına ve minarenin yapımına karar verildi.
AKP ve CHP’nin ‘ret’ kararı için el kaldırması karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Başkan Soner Çetin, “Sırf muhalefet olsun diye herşeye karşı çıkmanızı anlarım da, burası fırtınadan zarar gören caminin onarımı ve minarenin yapımı ile ilgili. Bunu bilmenize rağmen, ‘ret’ veriyorsunuz. Bu tavrınıza anlam veremiyorum” dedi.
Başkan Çetin, maddenin AKP ve MHP’nin karşı çıkmasına rağmen geçtiğinin zabıtlara girmesini istedi.

“BENİM KUMBARAM, BENİM KİTABIM” ETKİNLİĞİ  (12.4.2018)
ÇETİN : “CAN DOSTLARIMIZ İÇİN EL ELE VERELİM”  (9.4.2018)
BU KEZ İŞÇİLER BAŞKAN ÇETİN’E TEŞEKKÜRE GELDİ  (9.4.2018)
ÇETİN: NİSAN’DA EN GÜZEL ŞEHİR ADANA  (9.4.2018)