SONER ÇETİN İŞSİZLERİN UMUDU OLMAYA DEVAM EDİYOR

ÜZLERCE GİRİŞİMCİYE KOSGEB İLE HİBE DESTEĞİ

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye’nin en büyük sorunu olan işsizliğe çözüm için ürettiği projelerle, işsizlere istihdam kapısı açmaya devam ediyor. İşsizliği azaltmak amacıyla KOSGEB  ile işbirliği yapan Çukurova Belediyesi’nin yeni dönem KOSGEB eğitimleri başladı.

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye’nin en büyük sorunu olan işsizliğe çözüm için ürettiği projelerle binlerce kişiye iş kapısı açıyor. Başkan Çetin, göreve geldiği yıl kurduğu İstihdam Birimi ile 7 bin işsize iş bulunmasını sağlarken, KOSGEB Girişimcilik Kursu ile yüzlerce girişimcinin hibe desteği almasına imkan tanıyor. Çukurova Belediyesi’nin, KOSGEB işbirliği ile açtığı kurslara katılan yüzlerce girişimciye sağlanan hibe desteğinden yararlananların bir kısmı kendi işlerini kurdular. 2018 yılında da KOSGEB eğitimlerine devam eden Çukurova Belediyesi’nin 1.dönem KOSGEB Girişimcilik Kursu eğitimleri başladı. Kendi işini kurmak isteyen girişimciler 12 grup halinde Haziran ayına kadar eğitim görecekler. Haziran ayında toplam 360 kursiyer KOSGEB eğitimini tamamlamış olacak. Katılımcılar herhangi bir ücret ödemeyecekler.

“İSTİHDAMA KATKI SAĞLAMANIN GAYRETİ İÇİNDEYİZ”

Çukurova Belediyesi olarak KOSGEB Girişimcilik Kurslarına önem verdiklerini ve girişimcilerin yoğun taleplerine karşılık vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Soner Çetin, gerçek girişimcilerin tespit edildiği kurslarla yüzlerce işyeri sahibine karşılıksız hibe sağladıklarını söyledi. KOSGEB eğitimlerinin başladığını ve kursların Haziran’a kadar gruplar halinde devam edeceğini belirten Çetin, “Her seferinde üzülerek belirtiyorum ki malesef Adanamız işsizlikte Türkiye şampiyonu. Projelerimizle istihdama katkı sağlamanın gayreti içindeyiz. Adana'daki işsizliği azaltmak amacıyla KOSGEB ile ortaklaşa yürüttüğümüz girişimcilik kurslarına bu sene de devam ediyoruz. Haziran ayına kadar toplamda 360 girişimciye eğitim verip istihdam sağlayacağız. Kursiyerlerimiz hibelerini alıp işyerlerini kuracak ve kendi işlerinin patronu olacaklar” dedi.​

SALBAŞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ’NİN 17’İNCİSİ YAPILDI  (14.5.2018)
BAŞKAN ÇETİN’DEN EĞİTİM HAMLESİ  (13.5.2018)