ÇİRKİN KRAL’A BÜYÜK ANMA

danalı usta sinemacı Yılmaz Güney’i üç yıldır yürüyüş, konser ve söyleşiler yaparak anan Çukurova Beleyesi bu yıl da Çirkin Kral için özel bir etkinlik düzenliyor. Usta sinemacı için ünlü halk ozanı Ali Asker ve şair Taner Nart’ın katılacağı bir program gerçekleştirilecek.

ALİ ASKER ADANA’YA GELİYOR

Türk sinemasına başta oyuncu olmak üzere senarist, yönetmen ve yapımcı olarak da çok büyük hizmetler veren Adanalı sinemacı Yılmaz Güney, Çukurova İlçe Belediyesi tarafından düzenlenecek anlamlı bir etkinlikte anılacak. Usta sanatçının 33’üncü ölüm yıl dönümü olan 9 Eylül 2017 Cumartesi akşamı Ercan Çetin (Doğal Park 1) Doğal Parkı içerisinde bir şiir ve türkü şöleni gerçekleştirilecek. Etkinliğe Fransa’da yaşayan ünlü halk ozanı Ali Asker sazı ve türküleri, Adanalı şair Taner Nart ise usta şairlerin şiirleriyle geceye katılacak.

SİNEMA GÜNLERİ VE FESTİVAL

Türk sinemasının usta ismi Yılmaz Güney için ilk kez 30. ölüm yıl dönümünde Adanalı sanatçıların da katılımıyla meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirilmiş, ertesi yıllarda da sanatçı için söyleşiler ve mini konserler yapılarak anma etkinlikleri yapılmıştı. Yılmaz Güney adına Sinema Günleri ve ayrıca kısa film -belgesel film yarışmalarını içerecek festival yapmayı da hedeflediklerini belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 9 Eylül’deki etkinlikle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

USTAYA YAKIŞAN BİR ANMA

“Güçlü sesi ve müthiş güzel çaldığı sazı ile Ali Asker’in adını duyan herkes Yılmaz Güney için yapacağımız anma etkinliğine koşacaktır. Duyarlı kişiliği ve muhteşem şiir performansıyla farklı ve özel bir yeri olan Adana’mızın çocuğu Taner Nart’ın okuyacağı şiirlerle müthiş bir gece olacak. Usta sinemacımız Yılmaz Güney’e yakışan anma etkinliği sırasında sanatçının hayatını ortaya koyan ve özel olarak hazırladığımız bir de jenerik izleyeceğiz. Tüm Yılmaz Güney dostlarını bekliyoruz.”

‘NARKO ADANA ELÇİ’ PROJESİYLE UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇILDI  (18.1.2018)
“ÇEVRE DOSTU BELEDİYE” ÇALIŞIYOR  (17.1.2018)
BAŞKAN ÇETİN MAHALLELERDE 3. TURA BAŞLADI  (16.1.2018)
ÇUKUROVA’DAN TARİHİ HALK ARENASI  (15.1.2018)