Çukurova Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına ‘Yıldızlı’ Barınak

Başkan Arıkan, 'Hayvanlara sahip çıkmak insani bir görevdir'

Çukurova Belediyesi, Seyhan Baraj Gölü manzaralı, 5,5 dönüm alanda sokak köpekleri rehabilitasyon ve bakım merkezi kurdu. Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, 'Kentin kuzeyinde, Topalak Köyü sınırlarında yeşilin ve mavinin buluştuğu bir mekanda kurulan merkezde 350 köpeğe aynı anda bakılabilecek' dedi.

Bir grup hayvanseverin de manevi desteğiyle ilçeye Sokak Köpekleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi kazandırdıklarını belirten Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, bu merkezde hayvanlara doğal ortamlarda bakım hizmet verileceğini söyledi.Hazineye ait, Seyhan Baraj Gölü kenarında, Topalak köyü sınırlarında 5.5 dönüm alanda kurdukları merkezin etrafının da orman işletmesine ait olduğuna dikkati çeken Arıkan, şunları söyledi:

''Hayvanlara sahip çıkmak insanı bir görev. Çukurova ilçesi Adana'nın en modern merkezini oluşturuyor. Sosyo kültürel seviyesi en yüksek merkez ilçe olan Çukurova'da en fazla şikayet sokak köpeklerinden geliyordu. Bu köpekler, sokakta aç ve susuz kalırken, çevrelerine de tehlikeli olabiliyorlardı. Biz bu köpekleri koruma altına alarak hem insani bir görevi yerine getirmiş oluyoruz, hem de halkın şikayetlerinin önüne geçiyoruz.''

Arıkan, veteriner odası, bakım ünitesi, modern köpek kulübeleri, etrafı tel örgülerle çevrilmiş doğal yaşam alanlarının yer aldığı rehabilitasyon merkezinde sokaktan toplanan köpeklerin bakım ve rehabilitasyonlarının yapılmasının yanı sıra aşılanıp, kısırlaştırılacaklarını bildirdi.

Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık ise sokaktaki sahipsiz köpeklere sahip çıkmanın toplumdaki tüm bireylerin görevi olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'a teşekkür etti.

ÇUKUROVA’DAN İKİ AÇILIŞ, BİR TEMEL  (24.10.2014)
ÇUKUROVA’DA 29 EKİM COŞKUSU  (23.10.2014)
“ÇUKUROVA PORTAKAL ÇİÇEĞİ KOKACAK”  (23.10.2014)
İSTİHDAM İÇİN DABB DA DEVREDE  (21.10.2014)