ŞEHİDİN ADI BÜYÜDÜĞÜ SOKAKTA YAŞAYACAK

BAŞKAN ÇETİN ŞEHİDİN ADINI SOKAĞA VERDİ

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Toros Mahallesi 78051 sokağa, Şehit Er Mustafa Özbek'in adını verdi.
1997 yılında Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde şehit düşen Özbek'in ailesinin oturduğu sokağa, Başkan Çetin'in isteği üzerine şehidin ismi verildi. Şehit yakınları ile bir araya gelip, isim verilen sokakta konuşma yapan Başkan Çetin, "Artık şehidimizin adı bu sokakta yaşayacak. Bu vatan, binlerce evladını yitirdi. Bundan sonra sokaklara, parklara ismini vereceğimiz şehitlerimizin hiç olmamasını diliyorum" dedi.

Ülkenin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu dönemden geçildiğine dikkat çeken Başkan Soner Çetin, “Şehitlerimiz bizlerin baş tacı. Bu vatan için kim bir çivi çakmışsa, onu başımızın tacı etmek bizim görevimiz. Şehidimize sahip çıkmak, ailesine sahip çıkmak ta asli görevimiz. Bizler de şehit ana babalarının birer evladıyız. Her zaman emirlerindeyiz. Ülkede yaşanan terör sorunu sebebiyle, herkes huzursuz. Ancak, bu ortamda bizlere düşün, birbirimize daha sıkı sarılıp, vatanımıza sehip çıkmak” diye konuştu.

Şehit annesi Hürriyet Özbek ile baba Nasıf Özbek de, evlatlarını unutulmaz kıldığı için Başkan Soner Çetin'e minnettar olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından sokağın tabelasını yenileyen işçilere, Başkan Çetin de kürekle çimento taşıyarak yardım etti.

3. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali Kasım’da  (9.10.2018)
Başkan Çetin Mevlana’yla seslendi:  (7.10.2018)
BAŞKAN ÇETİN: KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDUK  (5.10.2018)
BAŞKAN ÇETİN ABLASI İÇİN MEVLİT OKUTTU  (4.10.2018)