ÇETİN: KADINLAR TOPLUMSAL BARIŞI SAĞLAYACAK

07 MART 2017

ÇETİN: KADINLAR TOPLUMSAL BARIŞI SAĞLAYACAK

KADINLAR ÇUKUROVA’DA TOPLANIYOR

Adana'mızın Sivil Toplum Kuruluşları'ndaki kadın yöneticileri, Çukurova Belediyesi’nde buluştu. Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek ile görüşen kadın yöneticiler, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. STK’lı kadın yöneticileri dayanışmalarından ötürü kutlayan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bugün toplumsal barışı yine kadınlarımız sağlayacak. Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin önlendiği ve kadınların yönetimin her aşamasında ve her alanda daha çok temsil edildiği bir düzende, hep beraber daha güçlü ve daha çağdaş Türkiye’yi yaratabileceğimize olan inancımızı koruyoruz” dedi.

ADANA (      ) - Çukurova Belediyesi, Adana’nın Sivil Toplum Kuruluşları’ndaki kadın yöneticilerine ev sahipliği yaptı. Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek ile görüşen kadın yöneticiler, yaklaşan 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili fikir alışverişi yaptılar. Kadın yöneticiler, “Eve kapatılıyoruz, üretimden uzaklaştırılıyoruz. Kız çocuklarımız çocuk gelinler olmaya, evde esnek çalışmalarının esiri edilmeye, ekonomik güçsüzlüğe ve hak arayamayan bireyler olmaya zorlanıyor. Eşitlik, adalet ve yaşam hakkı istiyoruz” dedi.

“TOPLUMSAL BARIŞI KADINLAR SAĞLAYACAK”

Kadınlarla dayanışma içinde olmanın önemine vurgu yapan ve STK’lı kadın yöneticileri özverili çalışmalarından dolayı kutlayan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük destekçisi ve güvencesinin kadınlar olduğunu aktardı. “Bugün toplumsal barışı yine kadınlarımız sağlayacaktır” diyen Başkan Çetin, “Türkiye çağdaş uygarlık yarışına geç katılmış olmasına rağmen, Atatürk, büyük öngörüsüyle kadınların yaşamın her alanına erkeklerle eşit koşullarda girmesini sağlamış, Türk aydınlanmasında, kadının toplumsal statüsünün yükseltilmesini tüm ulusun yüceltilmesiyle eşdeğer tutmuştur. Türk kadını, devrimlerle dönemin koşullarına göre birçok gelişmiş ülkede bile görülmeyen demokratik haklar elde etmiştir” diye konuştu.
Cumhuriyet’in odak noktasında yer alan, modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olan kadınların günümüzde şiddete, ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz ifade eden Çetin, “Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin önlendiği ve kadınların yönetimin her aşamasında ve her alanda daha çok temsil edildiği bir düzende, hep beraber daha güçlü ve daha çağdaş Türkiye’yi yaratabileceğimize olan inancımızı koruyoruz” şeklinde konuştu.
Çukurova Belediyesi’nde buluşan 40 kadın sivil toplum örgütü, Çukurova Belediyesi’nin bugün(8Mart) Kenan Evren Semt Pazarı’nda düzenleneceği etkinlikte buluşacaklarının mesajını vererek, Adanalı kadınları, etkinliğe davet etti. Saat 10.30’da Kenan Evren Semt Pazarı’nda başlayacak etkinlikler, gün boyu devam edecek.

BAŞKAN SONER ÇETİN GÜNEŞ DOĞMADAN HALKLA BULUŞUYOR  (23.10.2017)
BAŞKAN ÇETİN BİR GÜNDE ÜÇ AÇILIŞ BİRDEN YAPTI  (18.10.2017)
ADANALILAR YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYOR  (17.10.2017)
SONER ÇETİN SABAH 06.00’DA HALKLA BULUŞUYOR  (16.10.2017)