BAŞKAN ÇETİN’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İlkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışıyla çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Çetin, “Gazetecilik özgür olmadıkça toplum da özgür olamaz. Her ne pahasına olursa olsun, gazetecilikten vazgeçmeyen, çalıştırılmayan ama meslek onurunu koruyan tüm basın emekçilerini selamlıyorum” dedi.

“GAZETECİ ÖZGÜR OLAMAZSA TOPLUM DA ÖZGÜR OLAMAZ”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Gazeteciliğin evrensel ilkeleri çerçevesinde vatan ve milleti için ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışıyla çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Başkan Çetin, gazetecilerin hayatın her alanında kamuoyunu doğru, tarafsız ve objektif bir şekilde bilgilendirmek adına önemli bir görevi üstlendiğini söyledi. Çetin, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Maalesef, bir bayram havasında kutlanması gereken bu gün de aynı şeyleri tekrarlamak zorunda kalıyoruz. Bugün birçok meslek örgütü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamıyor. 10 Ocak'ı işsiz bırakılmış, mesleğini yapamaz hale gelmiş gazetecilere adıyor. Oysaki gazetecilik aynı zamanda toplumun özgürlüğüdür. Gazetecinin iş güvencesi, toplumun haber alma özgürlüğünün teminatıdır. Gazetecinin bağımsızlığı, toplumun gerçekleri öğrenme hakkının teminatıdır. Ve yıllar içinde oluşan gazetecilik mesleğinin etik değerleri, toplumun bilgi edinme hakkının teminatıdır. Altını bir kez daha çizmek gerekir ki, gazetecilik özgür olmadıkça toplum da özgür olamaz. Her ne pahasına olursa olsun, gazetecilikten vazgeçmeyen, çalıştırılmayan ama meslek onurunu koruyan tüm basın emekçilerini selamlıyorum."

ÇUKUROVA BELEDİYESİ’NDE ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN İŞCİNİN MAAŞI 2200 LİRA  (12.12.2018)
.  (7.12.2018)
BANU AVAR VE EMRE KONGAR ÇUKUROVA BELEDİYESİ’NİN KONUĞU OLDULAR  (3.12.2018)
BASIN TOPLANTISINA DAVET  (26.11.2018)