Çukurova Belediyesi ve Adana Ticaret Odası işbirliğiyle

İstihdam seferberliği

Çukurova Belediyesi ile Adana Ticaret Odası (ATO), işsizlerin iş bulması konusunda işbirliği yapacak. Çukurova Belediyesi İstihdam Birimi’ne yapılan iş başvuruları ATO ile paylaşılacak. ATO bu başvurulardan üyelerinin ihtiyacı olan eleman ihtiyacını gidecek. Bu işbirliği ile binlerce işsize iş kapısı açılması planlanıyor.

Çukurova Belediyesi ile Adana Ticaret Odası (ATO) arasında istihdam konusunda işbirliği yapılması kararı alındı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ATO Başkan Yardımcısı Yücel Bayram ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde, belediyede oluşturulan İstihdam Birimi’nin etkin çalıştığını anlatarak, son 5 yılda yaklaşık 16 bin kişinin işe yerleştirildiğini belirtti.

İnsanların belediyeleri iş kapısı olarak gördüğünü, ancak belediyenin böyle bir görevi ve imkanı olmadığını belirterek, “Göreve gelir gelmez İstihdam Birimi oluşturduk. Kurumlarla yaptığımız işbirliği sayesinde, İstihdam Birimimiz binlerce insanımıza iş buldu. Bu konuda Adana Ticaret Odası ile de işbirliği yapmak isteriz” dedi.

FİRMALARA ELEMAN İŞSİZE İŞ

ATO Başkan Yardımcısı Yücel Bayram da, işsizliğin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde bazı üyelerinin eleman bulmakta zorlandıklarını belirterek, “Portföyünüze erişebilirsek, üyelerimizin ihtiyaç duyduğu elamanları oradan bulabiliriz. Bu portföyü meslek komitelerimizle paylaşırız. Üyelerimiz, eleman eksikliğini giderir, iş arayanlar da iş sahibi olur” şeklinde konuştu.

Böyle bir işbirliğinden mutluluk duyacağını belirten Başkan Soner Çetin, portföylerinde her meslekten yaklaşık 40 bin kişinin bulunduğunu açıkladı ve bunun yarısının 4 yıllık üniversite mezunu olduğunu söyledi.

ATO Yönetim Kurulu ayrıca yeni dönemde Başkan Soner Çetin’e başarılar diledi.

“Kurtuluş meşalesi 19 Mayıs’ta yakıldı”  (19.5.2019)
Mola Evi projesi start alıyor  (19.5.2019)
Şampiyonlar madalyalarını Başkan Çetin’den aldı  (19.5.2019)
“Emekli Dinlenme Evleri Türkiye’ye örnek oldu”  (14.5.2019)