ÇUKUROVA’DAN TÜRKMENLERE YARDIM ELİ

2 YARDIM TIRI YOLA ÇIKTI

Irak Kerkük’te yaşayan Türkmenler için hazırlanan yardım tırı bayramda ulaştırılmak üzere dün Adana’dan yola çıktı. Çukurova Belediyesi’nin hazırladığı gıda ve yaşam malzemelerinden oluşan 2 tır Kerkük'teki Türkmenlere gönderildi. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, komşu bölgelerdeki yangının farkında olduklarını ifade ederek, “Mağdurlara yardım etmek hem insani hem de milli görevimiz. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizin bir nebze olsun yarasına merhem olabileceksek ne mutlu bize. Kalbimiz ve desteğimiz Türkmen kardeşlerimizle” dedi.

TIRLAR BAYRAMDA TÜRKMENLERE ULAŞACAK

Çukurova Belediyesi’nden Irak Kerkük’te yaşayan Türkmenlere yardım eli uzandı. Irak’ın Kerkük bölgesinde yaşayan ihtiyaç sahibi Türkmenler için gıda ve temel ihtiyaç maddelerinden oluşan yardım paketleri hazırlandı. Kerkük Türkmenlerine gidecek yardım tırları için Çukurova Belediye Meclis'inin olağanüstü toplantısında alınan kararın ardından Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yardımların bayramda Türkmenlere ulaştırılmış olması talimatını verdi. Hazırlanan temel ihtiyaç maddelerinden oluşan yardım tırı bayramda Türkmenlere ulaştırılmak üzere dün yola çıktı. Halkçı Gençlik Derneği (HAGED) üyesi 4 gönüllü gencin de aralarında olduğu 2 yardım tırını Belediye Başkanı Soner Çetin, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte uğurladı.

“YALNIZ DEĞİLSİNİZ” MESAJI VERİYORUZ

Düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin terörü, savaşı ve her türlü şiddeti lanetlediklerini ifade ederek; “İnsanlık barış ve kardeşlik içinde yaşamalı. Şiddet ortamından en fazla masum insanlar zarar görüyor. Gönderdiğimiz bu yardım tırlarıyla bölgedeki kardeşlerimize "yalnız değilsiniz" mesajı veriyoruz. Mağdurlara yardım etmek bizim hem insani hem de milli görevimiz. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizin bir nebze olsun yarasına merhem olabileceksek ne mutlu bize. Kalbimiz ve desteğimiz Türkmen kardeşlerimizle” dedi. Konuşmanın ardından yardım tırları Kerkük Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

BAŞKAN SONER ÇETİN GÜNEŞ DOĞMADAN HALKLA BULUŞUYOR  (23.10.2017)
BAŞKAN ÇETİN BİR GÜNDE ÜÇ AÇILIŞ BİRDEN YAPTI  (18.10.2017)
ADANALILAR YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYOR  (17.10.2017)
SONER ÇETİN SABAH 06.00’DA HALKLA BULUŞUYOR  (16.10.2017)