ÇETİN’İN İSTİHDAM PROJELERİ DEVAM EDİYOR

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, DABB bünyesinde yürütülen ‘İş Akademisi’ projesini düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. Avrupa Birliği Genç İstihdamın Desteklenmesi Programı kapsamında Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde yürütülen ‘İş Akademisi’ projesinde 1 yılı tamamladıklarını aktaran Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Proje faaliyetlerimiz dahilinde yaklaşık 2 ayımız daha bulunuyor. Bu süreyi de en verimli şekilde değerlendireceğiz ve projelerimiz hız kesmeden devam edecek” dedi.

“İSTİHDAM OLANAKLARINI ARTIRIYORUZ”

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, DABB bünyesinde yürütülen ‘İş Akademisi’ projesini düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. Projenin 2 periyotluk eğitim kısmının tamamlandığını ve 117 üniversite mezunu işsiz gence proje ortağı Mersin Üniversitesi akademisyenleri tarafından 612 saatlik lojistik mesleki eğitimi verildiğini ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Proje ortağımız Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin destekleri ile bu gençlerimiz lojistik firmalarında staj gördüler. Geçen bir yıl içerisinde işsiz gençlerimize Kariyer Danışmanlığı Hizmetleri gerçekleştirdik. Projemizin kalan 2 ayı içerisinde ise yine kursiyerlerimize yabancı eğitmenler tarafından uluslararası lojistik eğitimi düzenleyeceğiz. Ayrıca, kursiyerlerimizin eğitimlerini pekiştirmek amacı ile İstanbul’daki büyük lojistik firmaları ve gümrük müdürlüğünü de kapsayan bir teknik eğitim gezisi programımız da olacak. Nisan ayı içerisinde Mersin Üniversitesi Prof Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde lojistik firmalarının katılacağı 2 günlük bir kariyer günleri etkinliği düzenlemeyi planlamaktayız. Söz konusu etkinlik ile gençlerimizi lojistik sektör temsilcileri ile bir araya getirerek istihdam olanaklarını arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

ÇETİN, PROJELERE DEVAM MESAJI VERDİ

Genç İstihdam AB Projesi ile ilgili Proje Yöneticisi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yağcı, Proje Teknik Ekip Lideri Öğretim Üyesi Mesut Salih Uzman ve DABB Proje Yürütücüsü Esra Uysal’a proje döneminde ortaya koyduğu çalışmalar ve katkılar için teşekkür eden Başkan Soner Çetin, “Projeler devam edecek” mesajı da verdi. Çetin,”Biz Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve proje paydaşlarımız ile proje bittikten sonra da projelerin devamı konusunda çalışmalarımıza başladık. Özelikle bu proje de işbirliği içerisinde çalıştığımız Mersin Üniversitesi ve ilimizdeki diğer kurum ve kuruluşlar ile benzer faaliyetleri projelendirmek ve tekrarlamak niyetindeyiz” şeklinde konuştu.

‘NARKO ADANA ELÇİ’ PROJESİYLE UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇILDI  (18.1.2018)
“ÇEVRE DOSTU BELEDİYE” ÇALIŞIYOR  (17.1.2018)
BAŞKAN ÇETİN MAHALLELERDE 3. TURA BAŞLADI  (16.1.2018)
ÇUKUROVA’DAN TARİHİ HALK ARENASI  (15.1.2018)