Çukurova Belediyesi’nin yüzme kurslarında 10 bin çocuk yüzme öğrenecek

İlk kulaçlar atıldı

Çukurova Belediyesi yüzme kursları başladı. İlk etapta, 6 bin çocuğun kayıt yaptırdığı yüzme kurslarında, 10 binin üzerinde çocuğun yüzme öğrenmesi hedefleniyor. Başkan Soner Çetin, göreve geldikten sonra açılan yüzme kurslarında, her yıl 10 binin üzerinde çocuğun yüzme öğrendiğini açıkladı.

Çukurova Belediyesi yüzme kursları Hayalpark Açık Yüzme Havuzunda başladı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durması için spora yönlendirilmesinin önemine değindi.

Yüzme kurslarının açılışında konuşan Başkan Soner Çetin, “Çocuklarımızı spora, bilimsel, kültürel ve sanatsal çalışmalara yönlendirirsek kötü alışkanlıklarla tanışmaz. Üzülerek belirtmeliyim ki, araştırmalar Türkiye’de uyuşturucu kullanım yaşının 10’a kadar düştüğünü gösteriyor. Sadece polisiye önlemlerle mücadele başarılı olamaz. Çocuklarımızı bu kötü alışkanlıkla tanışmadan kurtarmamız gerekiyor” dedi.

ÇOCUĞUNUZU SPORA YÖNLENDİRİN

Sporla uğraşan çocukların hayatın her alanında başarılı olduğunun bilimsel olarak ortaya konduğunu kaydeden Başkan Soner Çetin, velilere çocuklarını spora yönlendirmesi tavsiyesinde bulundu. Başkan Çetin şöyle devam etti:

“Yüzme sporunda Türkiye’nin istediği başarıları elde etmesi için tesislerin artırılması şart. Başta Çukurova Belediyesi olmak üzere, belediyelerin yüzme kursları açmasından önce çocuklarımız sıcak havalarda kanallara girerek serinlemeye çalışıyor ve üzüntüyle tanık olduğumuz boğulma olayları oluyordu. Bu kurslar, çocuklarımızı kanallardan kurtardı. Her yıl 10 bin çocuğumuza yüzme öğrettik. Bu yıl da 10 binden fazla çocuğumuzun yüzme öğrenmesini hedefliyoruz.”

GELECEĞİN YÜZÜCÜLERİ

Büyüklere de müjde veren Başkan Soner Çetin, haftanın belirli günlerinde yetişkinlerin de yüzme havuzundan ücretsiz yararlanacağı uygulamanın, 6 Temmuz’dan itibaren başlayacağını açıkladı.

Başkan Çetin, yüzme eğitmenlerine de seslenerek, “Yüzme sporuna yatkınlığı olan çocukları belirleyin. Biz de onlar için elimizden geleni yapacağız. Geleceğin yüzücüleri bu havuzlardan çıkacaktır. Buna inanıyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Çetin konuşmasının ardından çocuklarla ve velilerle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlerin bu isteğini yerine getirdi.

AÇIK HAVUZDA HALK GÜNÜ

17 Haziran itibariyle başlayan yüzme kurslarının 13 Eylüle kadar süreceği bildirildi. Yüzme kurslarından 7-15 yaş arası çocuklar yararlanıyor. Yüzme öğrenmek isteyen çocuklar için kayıtların sona ermediği ve devam ettiği bildirilirken, Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan 150 çocuğa da eğitim verildiği ifade edildi. Açık yüzme havuzu her cumartesi günü sabah ve öğleden sonra halka ücretsiz olarak açık olacak ve uygulama 6 Temmuz itibariyle başlayacak.

Bu elektronik posta ve onunla iletilen bütün dosyalar sadece göndericisi tarafindan alması amaclanan yetkili gercek ya da tüzel kisinin kullanimi icindir. Eger söz konusu yetkili alici degilseniz bu elektronik postanin icerigini aciklamaniz, kopyalamaniz, yönlendirmeniz ve kullanmaniz kesinlikle yasaktir ve bu elektronik postayi derhal silmeniz gerekmektedir. Cukurova Belediyesi bu mesajin icerdigi bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz oldugu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne sekilde olursa olsun iceriginden, iletilmesinden, alinmasindan ve saklanmasindan sorumlu degildir. Bu mesajdaki görüsler yalnizca gönderen kisiye aittir ve Cukurova Belediyesi görüslerini yansitmayabilir.
Bu e-posta bilinen bütün bilgisayar virüslerine karsi taranmistir.

This e-mail and any files transmitted with it are confidential and intended solely for the use of the individual or entity to whom they are addressed. If you are not the intended recipient you are hereby notified that any dissemination, forwarding, copying or use of any of the information is strictly prohibited, and the e-mail should immediately be deleted. Cukurova Municipality makes no warranty as to the accuracy or completeness of any information contained in this message and hereby excludes any liability of any kind for the information contained therein or for the information transmission, reception, storage or use of such in any way whatsoever. The opinions expressed in this message belong to sender alone and may not necessarily reflect the opinions of Cukurova Municipality.

Çukurova’da işgale izin yok  (18.7.2019)
Tiyatro kursuna büyük ilgi  (15.7.2019)
Başkan Soner Çetin Tenis Kurslarının açılışını gerçekleştirdi  (9.7.2019)
Kreş kuraları noter huzurunda çekildi  (8.7.2019)