Çukurova Belediye Başkanı Arıkan, ''Biraz sabır'' dedi

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, bir yandan kuruluş çalışmalarını  yürütürken, diğer yandan da hizmet vermeye gayret gösterdiklerini  belirterek, ''Çukurovalı'dan biraz sabırlı olmalarını rica ediyorum. Bana iki aylık bir süre tanısınlar. Ondan sonra Çukurova'yı pırıl pırıl yapacağız.'' dedi.

Araç-gereç ve personel dağılımındaki haksızlıktan, Seyhan Belediyesinin ihraç ettiği 19 trilyonluk borçtan bahseden Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, bu konuları adli makamlara intikal ettirdiklerini ve sonucunu beklediklerini söyledi.

“Ancak, kamu hizmetlerinde  mazeret geçerli değildir. Devlet hizmetinde devamlılık esastır” diyen Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan şöyle konuştu:

“En kısa zamanda toparlanacağız. Gerek araç –gereç alımı, gerekse personel ve güvenlik  hizmetleri alımı konularında ihale sürecini başlattık. Bizim irademiz dahilinde olsa ihaleyi bir günde bitirmek isteriz. Ama yasal olarak 1.5 veya 2 ay beklemek zorundayız. Bu bekleme sürecini de  hizmet vermeye çalışarak değerlendirdiğimizi Çukurovalılara duyurmak istiyorum. Biz kendimizi Çukurovalıya anlatıyoruz. Çukurovalının da bizi anladığını biliyorum. Sadece onlardan biraz sabır ve anlayış rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

2 AY SONRA ÇUKUROVA PIRIL PIRIL OLACAK

Başkan Arıkan, kuruluş çalışmalarını ve ihale sürecini geride bıraktıktan sonra hizmete “start” verileceğini ve zaman kavramı tanımadan çalışacaklarını  söyledi. İlçenin fiziki ihtiyaçlarını karşılarken  sosyal ve kültürel  etkinlikler de düzenleyeceklerini belirten Başkan Arıkan, “Örneğin, ramazan ayına daha iki aydan fazla olmasına rağmen  şimdiden ramazan  şenliklerini planlıyoruz. Yakın bir tarihte sünnet şöleni düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu etkinlikler Çukurova  için bir renk , bir motif olacaktır” dedi.

ÇUKUROVALI TATİLDEYKEN BİZ HAZIRLIĞIMIZI  BİTİRMİŞ OLACAĞIZ

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Çukurova ilçesi sakinlerinin yazın bunaltıcı sıcağından kurtulmak için tatil beldelerine koşarken, kendilerinin kuruluş çalışmalarını tamamlayacaklarını, araç  gereç ve hizmet ihalelerinin  bitmiş olacağını  belirtti ve, “Belki de yaz sezonu  bizim için bir şans olacaktır. Çukurovalı tatil dönüşü tam  donanımlı bir belediye görecektir” şeklinde konuştu.

SAĞLIKLI KENT İÇİN ÇUKUROVA PROTOKOLÜ  (27.11.2014)
‘’SÖZLER PROJEYE, PROJELER İCRAATA DÖNÜŞÜYOR’’  (24.11.2014)
ÇETİN’DEN 24 KASIM’A DUYGULU KUTLAMA  (24.11.2014)
“HORMONLU BİNA YAPMAYIN; YIKARIZ”  (21.11.2014)