ÇUKUROVA BELEDİYESİ NUTUK DAĞITTI

08 ŞUBAT 2017

ÇUKUROVA BELEDİYESİ NUTUK DAĞITTI

MECLİS ÜYELERİNE NUTUK HEDİYE EDİLDİ

Ulu Önder Atatürk'ün tarihe ışık tutan ölümsüz eseri Nutuk, Çukurova İlçe Belediye Meclisi Şubat ayının son oturumunda meclis üyelerine dağıtıldı. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Nutuk'un önemine dikkat çekerek, "Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, Anadolu insanının tutsaklığının zincirlerini kırarak verdiği bağımsızlık mücadelesini, bu büyük mücadelenin hangi koşullar altında verildiğini anlatan bu önemli eseri, hepimizin tekrar tekrar okuması gerektiğine inanıyoruz. Hep söylediğimiz gibi okumak bize iyi gelecek, çünkü okudukça unutmayacağız, ne geçmişimizi ne de geleceğimizi" dedi.

ADANA (        ) - Adana’nın Çukurova ilçe Belediye Meclisi’nde meclis üyelerine Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tarihinin belgesi niteliğindeki ölümsüz eseri Nutuk dağıtıldı.
Belediye çalışanlarına ve halka dağıtılmak üzere Nutuk bastıran Çukurova Belediyesi, Şubat ayı olağan meclisinin son oturumunda meclis üyelerine Nutuk dağıttı.  Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Nutuk'un önemine dikkat çekerek, "Bugünlerde herkesin tekrar tekrar okuması gereken Nutuk hepinizin sıralarında bulunuyor. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, Anadolu insanının tutsaklığının zincirlerini kırarak verdiği bağımsızlık mücadelesini, bu büyük mücadelenin hangi koşullar altında verildiğini anlatan bu önemli eseri hepimiz tekrar tekrar okumalıyız.  Meclis üyelerimize de armağanımız olsun” dedi.

“OKUDUKÇA UNUTMAYACAĞIZ NE GEÇMİŞİMİZİ NE GELECEĞİMİZİ”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Nutuk kitabını yediden yetmişe herkesin okuması gerektiğinin altını çizerek, belediye çalışanlarına ve vatandaşlara dağıtılmak üzere Nutuk bastırdıklarını ifade etti. Çetin,  Atatürk bu güzel Cumhuriyetimizi kurmuş ve bizlere emanet etmiş. Cumhuriyeti korumak ve sonsuza kadar yaşamasını sağlamak, bizlerin elinde. Dağıttığımız çok kıymetli Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün 'Nutuk' kitabının, 7’den 70’şe herkesçe okunarak özümsenmesini diliyoruz. Okumak bize iyi gelecek; çünkü okudukça unutmayacağız; ne geçmişimizi ne de geleceğimizi" şeklinde konuştu.

3. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali Kasım’da  (9.10.2018)
Başkan Çetin Mevlana’yla seslendi:  (7.10.2018)
BAŞKAN ÇETİN: KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDUK  (5.10.2018)
BAŞKAN ÇETİN ABLASI İÇİN MEVLİT OKUTTU  (4.10.2018)