Su Oyun Parkı
Çukurova Belediyesi
Online İşlemler Çukurova İletişim Merkezi Türk Bayrağı
Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Whatsapp Destek444 76 96 Talep - Şikayet444 76 96 Talep & Şikayet FormuÇukurova İletişim Merkezi Santral0 322 239 64 64
Çukurova Belediyesi Resmi Web Sitesi
Destek Haberler
E-Belediye

Emrah Kozay'dan 19 Mayıs Mesajı

18 Mayıs 2024

Anasayfa Haberler Emrah Kozay'dan 19 Mayıs Mesajı
Emrah Kozay'dan 19 Mayıs Mesajı
Haber 18 Mayıs 2024

“19 MAYIS RUHU ULUSUMUZUN YOLUNU AYDINLATIYOR”

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a attığı adımla milli mücadelenin başladığını anımsatarak, bu adımın hem ulusun kaderini çizdiğini hem de dünya tarihini değiştirdiğini vurguladı. Kozay, “19 Mayıs 1919’da bağımsızlık meşalesini yakan Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kurtuluş mücadelemizin kahramanlarımızı rahmetle, özlemle ve sevgiyle anıyor, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum” dedi. 

KURTULUŞ MÜCADELESİ 19 MAYIS’TA BAŞLADI

Başkan Emrah Kozay, yayınladığı kutlama mesajında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Samsun’dan Anadolu’ya geçerek “Ya İstiklal Ya Ölüm” şiarıyla Ulusal Kurtuluş Mücadelesini başlattığının altını çizdi. 

BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜK ARZUSU TÜM DÜNYAYA İLAN EDİLDİĞİ GÜN

Kozay,  “19 Mayıs, ulusumuzun esarete boyun eğmeyip, bağımsızlık ve özgürlük için canı pahasına mücadele edeceğini tüm dünyaya ilan ettiği gündür. 19 Mayıs aynı zamanda ulusal egemenliğe dayanan, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin de atıldığı gündür” dedi. 

CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ

Cumhuriyeti sonsuza dek koruma kararlığından asla geri adım atmayacaklarının altını çizen Başkan Emrah Kozay, “19 Mayıs ruhu bugün de yolumuzu aydınlatıyor. Aynı ruhla, Atalarımızın emaneti olan Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak için canımız pahasına mücadele edeceğiz. 19 Mayıs 1919’da bağımsızlık meşalesini yakan Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kurtuluş mücadelemizin kahramanlarımızı rahmetle, özlemle ve sevgiyle anıyor, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum” şeklinde konuştu. 

 

Paylaş: